Stjal skrapelodd for å spe på økonomien

flax_834_0

IKKE FLAX: En tidligere kioskansatt er dømt til samfunnsstraff etter å ha stjålet blant annet skrapelodd fra sin arbeidsgiver.

Den kioskansatte i 20-årene stjal blant annet skrapelodd for å spe på en anstrengt privatøkonomi.

Mannen var ansatt ved to kiosker i to forskjellige kommuner i indre Sør-Troms.

Stjal for 120.000 kroner

Mellom høsten 2008 og tidlig mars 2011, stjal han med seg både matog drikkevarer, sigaretter, skrapelodd, magasiner, leiefilmer og CD-plater til en samlet verdi av ca 120.000 kroner.

Da den tidligere ustraffede mannen nylig måtte stå til rette for grovt tyveri i Ofoten tingrett, forklarte han at det hele hadde startet med at han over tid hadde slitt økonomisk. Tyveriene hadde startet i det små, deretter hadde det blitt bare mer og mer.

– Nesten automatikk

«Det gikk nesten automatikk i det. Siktede var likevel klar over at det hele var straffbart, men tenkte ikke over det i det daglige», går det fram av dommen.

Noe av det han stjal tok han med seg hjem, noe ble spist eller drukket på jobb.

I retten erklærte mannen seg straffskyldig i forhold til siktelsen.

Påtalemyndigheten hadde i utgangspunktet lagt ned påstand om fengselsstraff for tyveriene. Tingretten kom – under tvil – til at det kunne reageres med samfunnsstraff overfor mannen.

Slipper fengsel

«Utgangspunktet er at tyveri av denne størrelsesorden skal møtes med ubetinget fengselsstraff. Når retten er kommet til at det kan idømmes samfunnsstraff i dette tilfellet, begrunnes dette i at tiltalte straks det hele ble oppdaget tilsto forholdet. Han har også hjulpet til med å få klarhet i omfanget og dermed også størrelsene på de borttatte varer», påpeker tingrettsdommer Arne Eirik Kirkerud.

120.000,- i erstatning

Retten viser også til at tyveriene som i sum og varighet utgjør et stort beløp, hadde et uprofesjonelt preg og at den ansatte ikke hadde lagt særlige anstrengelser i å skjule det hele.

I Ofoten tingrett ble mannen dømt til 75 timer samfunnsstraff. Han må også betale 120.000 kroner i erstatning til kioskkjeden han jobbet for.

 

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy